Gegrilde aubergine met pasta en pittige tomatensaus

Gegrilde aubergine met pasta en pittige tomatensaus

Na de zoete fudge van vorige week vandaag weer eens een hartig hoofdgerecht online. Ik ben gek op gegrilde groenten! De grillpan staat hier thuis dan ook regelmatig op de kookplaat. In dit receptje gebruik ik hem om de aubergine te grillen. Veel mensen zien de aubergine misschien als een ‘saaie’ groente en laten hem liggen in de supermarkt. Omdat ze niet goed weten wat ze ermee moeten doen. Dus haal er eens ééntje in huis en maak een lekker pastaatje met gegrilde aubergine ermee! Heerlijk met wat ui en knoflook en een tomatensaus. Een saus met wat pit, door de chilipeper. Dit gerechtje kost je weinig moeite en is ook makkelijk om te maken. Ideaal dus voor een avondje na een drukke werkdag.

Wat heb je nodig voor de pasta met gegrilde aubergine?

•  1 aubergine
•  150 gram speltpasta
•  1 blik gepelde tomaten (400 gram)
•  2 uien
•  1 teen knoflook
•  sap van een halve citroen
•  4 eetlepels olijfolie
•  1 theelepel paprikapoeder
•  chilivlokken (naar smaak)
•  handje basilicum
•  geschaafde amandelen (ter garnering)
•  eventueel extra: een zakje babyspinazie

Hoe maak je de pasta met gegrilde aubergine?

1.  Snipper de knoflook en de ui.
2.  Meng in een bakje 2 eetlepels olijfolie met het citroensap.
3.  Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken van +/- een 0,5 cm dik. Smeer ze hierna aan beide kanten in met de citroen-olijfolie.
4.  Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en de knoflook tot ze glazig zien.
5.  Voeg daarna het blik met de gepelde tomaten toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met de paprikapoeder en chilivlokken.
6.  Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen.
7.  Kook vervolgens de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zo ongeveer 10 minuten.
8.  Verhit in de tussentijd een grillpan en grill hierin (aan beide kanten) de aubergine zodat hij mooie grill-streepjes krijgt. Dit duurt +/- 5 minuten.
9.  Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor.
10.  Verdeel de pasta over de borden en maak af met de aubergine, basilicum en het amandelschaafsel.

 

Ik vind het zelf lekker om wat baby-spinazie bij de salade te eten. Wil je liever iets anders? Rucola smaakt er ook lekker bij! Ik zou zeggen eet lekker!!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *