Zoete aardappel stamppot met spruitjes en kip

Zoete aardappel stamppot met spruitjes en kip

Met het gure stormachtige weer van deze week is het dus echt wel tijd voor een lekker stamppotje! Er zijn uiteraard zoveel verschillende stamppotten te verzinnen. Vaak op de traditionele manier met aardappel. Maar wat ik erg lekker vind in deze variant is om gebruik te maken van zoete aardappels. Deze combineren namelijk heerlijk met de spruiten. En mocht je kinderen hebben dan is de toevoeging van de zoete aardappel aan de spruiten ook nog eens een perfecte uitkomst omdat niet alle kinderen gek zijn op spruiten. Aan de slag dus met deze zoete aardappel stamppot.

Hoe maak je de zoete aardappel stamppot? (2 personen)

•  500 gram zoete aardappel
•  400 gram spruiten
•  2 kipfilets
•  2 handjes walnoten
•  kokos- of olijfolie om in te bakken

Hoe maak je de zoete aardappel stamppot?

1.  Begin met het schillen van de zoete aardappel en maak de spruitjes schoon.
2.  Verwarm vervolgens wat kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Laat de pan goed heet worden en braad hierin aan beide kanten de kipfilet aan. Zet het vuur daarna op middelhoog en laat de kipfilet in 15 à 20 minuten gaar worden. Let op; de garing is afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
3.  Kook ondertussen de zoete aardappel en spruitjes los van elkaar. Reken voor de zoete aardappel ongeveer zo’n 15 minuten. Voor de spruitjes kun je zo’n 10-12 minuten aanhouden.
4.  Giet de spruiten en de zoete aardappel af. Vang wat van het kookvocht van de zoete aardappel op in een kopje. Stamp vervolgens de aardappel fijn. Gebruik eventueel iets van het kookvocht om de puree smeuïger te maken.
5.  Verdeel de puree en de spruitjes over de borden. Leg de kipfilets erbij. Strooi als laatste nog de walnoten erover. Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *