Bonbons maken met cranberry en noten vullling

Bonbons maken met cranberry en noten vullling

Vandaag een niet zo’n gezond receptje op de blog. Moet ook wel eens kunnen toch? Het voordeel is wel dat je zelf kunt bepalen hoe gezond je deze bonbons maakt. In onderstaand recept heb ik gekozen voor een variant met witte chocolade en melkchocolade. Maar als je de bonbons met pure chocolade maakt, zijn ze al een stuk gezonder. Omdat hier minder suiker in zit. Ook met de vulling kun je eindeloos variëren. Zowel gezond als ongezond. Denk bijvoorbeeld aan stukjes koek, rozijnen, mini-marshmallows, fudge, gedroogd fruit, kokos en ga zo maar door. Het is heel makkelijk om te maken. En je hebt een mega leuk hapje voor bij de koffie of thee. Leuk om je visite mee te verrassen. Dat is weer eens wat anders dan een koekje bij de koffie.

Wat heb je nodig voor de bonbons? (zo’n 30 blokjes van 3×3 cm)

•  200 gram witte chocolade
•  200 gram melkchocolade
•  100 gram cranberry/notenmix
•  100 gram gekarameliseerde noten
•  ijsklontbakje (het liefste voor elke smaak 1)

Hoe maak je de bonbons?

1.  Begin met het smelten van de chocolade. Doe dit au bain-marie in twee aparte pannetjes.
2.  Zodra de chocolade volledig gesmolten is kun je de vulling er doorheen roeren. De witte chocolade combineert heerlijk met de noten en cranberry. De rode bessen staan ook nog eens heel mooi in de witte chocolade! Voor de melkchocolade koos ik als vulling voor gekarameliseerde noten. Roer het goed door.
3.  Giet de chocolade in het ijsklontbakje. Strijk de bovenkanten glad af.
4.  Zet de ijsklontbakjes in de koelkast en laat ze goed uitharden. Dit duurt zo’n 3 a 4 uur. Eventjes geduld hebben dus.

Daarna kan het smullen beginnen. Mocht je trouwens ijsklontbakjes hebben met leuke figuurtjes dan kun je de bonbons ook daarin maken!2 thoughts on “Bonbons maken met cranberry en noten vullling”

  • Leuk idee, had geen idee dat bonbons maken zo makkelijk was. Meteen een ijsklontvormpje gekocht en ben aan de gang gegaan.
    Heb variaties met kersen en geroosterde amandelen gemaakt. Super lekker.
    Bedankt voor de tip!

    • Hoi Laura, wat leuk dat je de bonbons hebt gemaakt! Makkelijk hè. Klinkt erg lekker zeg met kersen en geroosterde amandelen. Ik ga ze met de feestdagen ook weer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *