Bietenhummus; ook heel makkelijk zelf te maken!

Bietenhummus; ook heel makkelijk zelf te maken!

Een tijdje terug zette ik het recept op de blog voor deze lekkere pita met gegrilde kip. Hierbij beleg je de pita met aubergine en een heerlijke bietenhummus. In dat recept gebruikte ik een hummus uit de supermarkt. Maar je kunt deze hummus met biet natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken! Het enige dat je wel ervoor nodig hebt is een blender of iets dergelijks.

Je kunt de hummus ook gebruiken om een lekkere sandwich mee te beleggen. Maar ook als dip doet hij het prima.

Wat heb je nodig voor de bietenhummus?
(voor ongeveer 1 bakje, zoals die van de Albert Heijn)

•  100 gram kikkererwten uit blik
•  100 gram rode biet (voorgekookt)
•  1 teen geperste knoflook
•  sap van een halve citroen (zo’n 3 eetl.)
•  1 eetl. tahin
•  2 tl. olijfolie extra vierge
•  wat zout

Hoe maak je de bietenhummus?

1.  Spoel als eerste de kikkererwten af in een vergiet.
2.  Doe daarna alle ingrediënten (behalve het zout) samen in een blender.
3.  Mix vervolgens alle ingrediënten tot een smeuïge massa. Mocht het niet goed glad worden voeg dan nog wat extra olie of water toe.
4.  Breng de bietenhummus als laatste nog op smaak met wat zout.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *