Pita met gegrilde kip, aubergine en bietenhummus

Pita met gegrilde kip, aubergine en bietenhummus

Deze pita met gegrilde kip moet je echt een keertje proberen! Een heerlijke smaakcombinatie van kip, aubergine en bietenhummus. Al dit lekkers zit op een pita. Het zoetige van de bietenhummus combineert perfect met de kip gekruid met komijn. Dus ben je gewend om altijd een pita gyros te eten maak dan zeker ook een keertje dit lekkere broodje!

Voor dit broodje heb ik trouwens bietenhummus uit de supermarkt gebruikt. Maar eigenlijk kun je deze net als een pesto ook prima zelf maken! Inmiddels staat er op de blog ook receptje voor jullie om zelf de bietenhummus te maken. Heel erg makkelijk!

Wat heb je nodig voor de pita met gegrilde kip? (voor 2 grote pita’s)

•  2 speltpita’s
•  200 gram kipfilet
•  8 plakken aubergine
•  6 eetl. bietenhummus
•  1 lenteui
•  een handje rucola
•  2 tl. olijfolie
•  1 tl. komijn

Hoe maak je de pita met gegrilde kip?

1.  Verwarm allereerst de oven voor op 250 graden (of zoals de verpakking van de pita aangeeft).
2.  Begin met het schoonmaken van de kipfilet en snijd deze vervolgens in middelgrote stukken.
3.  Doe de kipfilet in een bakje en meng het met de olijfolie en komijn. Voeg ook wat peper en zout toe.
4.  Was de aubergine en snijd hiervan plakken van zo’n 0,5 cm.
5.  Snijd de lenteui in ringetjes.
6.  Besprenkel de pita’s met wat water voordat je ze in de oven doet. Bereid ze volgens de tijd op de verpakking.
7.  Verwarm de grillpan en grill hierin in een paar minuten de aubergine en kip.
8.  Haal de pita’s uit de oven. Besmeer de pita’s vervolgens met wat bietenhummus. Beleg het vervolgens met de kip, aubergine, lenteui en rucola.

Eet lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *