Erwtensoepje met ontbijtspek, een makkelijk voorgerechtje
Wil je een leuk, lekker en makkelijk voorgerechtje? Bijvoorbeeld voor de Kerst of een ander gezellig etentje? Maak dan dit lekkere erwtensoepje met ontbijtspek. Want zeg nou zelf als je visite hebt wil toch niet heel lang in de keuken staan om te koken.
Wat heb je nodig voor dit erwtensoepje met ontbijtspek? (voor 4 personen)
• 150 gram doperwten (uit de diepvries)
• 4 plakjes ontbijtspek (lange reepjes)
• 2 kleine sjalotjes
• 1 teentje knoflook
• 70 ml slagroom
• 250 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje)
• olijfolie
• peper (het liefst 4-seizoenen peper vanwege de kleur) en zout
Hoe maak je dit erwtensoepje met ontbijtspek?
1. Klop de slagroom lobbig.
2. Snipper de sjalotjes grof en snijd de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een steelpan. Bak hierin vervolgens de sjalot en de knoflook glazig.
3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.
4. Zodra het kookt voeg je de erwten toe en laat het geheel 3 minuten koken.
5. Blender of pureer de soep vervolgens glad en breng op smaak met wat peper en zout.
6. Bak het ontbijtspek uit in een pan zonder vet. Doe ze daarna tussen 2 velletjes keukenpapier zodat ze knapperig worden.
7. Je kunt nu de soep in vier kleine glaasjes verdelen. Schep hier bovenop in elk glaasje wat slagroom. En steek het plakje ontbijtspek in het glaasje. Ter garnering staat het leuk om nog wat peper op de slagroom te strooien.
Nou was dit makkelijk om te maken of niet? Ik zei het toch!