Wentelteefjes met kokos, banaan en kiwi

Wentelteefjes met kokos, banaan en kiwi

Ben jij iemand die juist graag ontbijt of is dat een maaltijd die je nog weleens overslaat? Ik kan je zeggen dat je met dit ontbijtje vaker gaat ontbijten. Het is ook weer eens wat anders dan yoghurt met muesli. Namelijk heerlijke wentelteefjes met kokos en vers fruit! Er zit verder geen suiker in, dus daar hoef je het ook niet voor te laten. Mocht je toch iets zoets erbij willen hebben, giet er dan wat agavesiroop overheen. Ik zou zeggen maak aanstaand weekend lekker eens een paar van deze wentelteefjes! Bij mijn zoontje van 2 is dit ook een echte favoriet.

Wat heb je nodig voor de wentelteefjes met kokos? (voor 1 persoon)

•  2 speltboterhammen
•  1 ei
•  60 ml kokos- of amandelmelk (ongezoet)
•  een snufje zout
•  1/8 tl vanillepoeder
•  wat kokosolie om in te bakken
•  4 el kokosrasp
•  1/2 banaan
•  1 kiwi
•  handje amandelen

Hoe maak je de wentelteefjes met kokos?

1.  Neem 2 diepe borden. Meng in 1 van de borden het ei met de melk een snufje zout en de vanillepoeder. Leg in het andere bord de kokosrasp.
2.  Vervolgens doop je eerst de boterhammen in het eimengsel. Zorg ervoor dat de boterhammen volledig doordrenkt zijn.
3.  Daarna wentel je de boterhammen door de kokosrasp zodat de boterhammen goed bedekt zijn.
4.  Verwarm wat kokosolie in de pan. Bak hierin op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten de boterhammen goudbruin. Keer ze regelmatig zodat de kokos niet zal aanbranden.
5.  Snijd de banaan en kiwi in plakjes. Leg de boterhammen op het bord. Verdeel als laatste nog het fruit en de amandelen erover. Klaar is je ontbijtje!

In bovenstaand receptje gebruik je banaan, kiwi en amandel als topping. Maar je kunt natuurlijk ook voor heel veel andere toppings kiezen. Bijvoorbeeld erg lekker met blauwe bessen en rood fruit. Of gebakken appeltjes met wat noten en rozijnen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *