Muffins met frambozen, een gezond alternatief
Weer eens tijd voor een snack op de blog! Wat dachten jullie van muffins? Heerlijk toch! Je kunt ze als snack eten, maar ook bij het ontbijt zijn ze erg lekker. Lekker, lekker! Ik maak ze met frambozen. Friszoet van smaak. Maar ze zorgen ook nog eens voor een heel mooi kleurtje. Het oog wil immers ook wat. De muffins zijn wel minder zoet dan je gewend bent van de muffins uit de supermarkt of een leuk restaurantje. Maar daarentegen zijn ze ook een stuk gezonder!
Wat heb je nodig voor de muffins? (12 stuks)
• 150 gram speltmeel
• 100 gram havermout
• 2 tl. bakpoeder
• snufje zout
• eventueel wat vanillepoeder
• 2 eieren
• 1 banaan
• 2 el. kokosolie
• 1 el. agavesiroop
• 150 ml amandelmelk
• 100 gram (diepvries) frambozen
• eventueel wat amandelschaafsel ter garnering
Hoe maak je de muffins?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de muffinvormpjes in een muffinbakvorm (12 stuks).
2. Smelt de kokosolie in een pan en laat iets afkoelen.
3. Doe de speltbloem, havermout, bakpoeder, zout en vanillepoeder in een mengkom. Roer door elkaar.
4. Prak de banaan in een mengkom. Doe hier ook de eieren, gesmolten kokosolie, agavesiroop en amandelmelk bij en roer vervolgens goed door elkaar.
5. Roer vervolgens de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Roer de daarna de frambozen erdoor.
6. Verveel het beslag over de 12 muffinvormpjes. Strooi wat amandelmengsel over de muffins ter garnering.
7. Zet de bakvorm op het rooster in de oven. Bak af in 25 à 30 minuten. Controleer met een satéprikker of het beslag droog is.
Aangezien je gelijk 12 muffins klaar hebt en je ze waarschijnlijk niet in no-time op zult krijgen, kun je ze prima invriezen! Zo kun je ze makkelijk bewaren en later een keertje eten. Let wel op dat je ze op tijd van tevoren uit de vriezer haalt.