Havermout uit de oven met peer en walnoot

Havermout uit de oven met peer en walnoot

Het is weer herfst en de ochtenden beginnen dus weer donkerder te worden. Én kouder! Ik vind het dan heerlijk om te ontbijten met een lekker warm ontbijtje. Vooral een havermoutje gaat er dan altijd wel in omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Fruit erdoor, noten, verschillende kruiden. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Wat ook lekker is, is havermout uit de oven! Dit is net zo makkelijk te maken alleen moet je wel even wachten tot het klaar is. Maar dat is zeker de moeite waard hoor. Ach, kun je in die tijd mooi even genieten van een bakje koffie of thee. Dit receptje is trouwens voor 1 persoon. Maar als je in het weekend lekker rustig met je gezinnetje wilt ontbijten, kun je natuurlijk ook een grote schaal vol maken. Een goed begin van jullie dag.

Wat heb je nodig voor de havermout uit de oven? (1 persoon)

•  40 gram havermout
•  100 ml amandelmelk
•  1 peer
•  1 tl speculaas- en koekkruiden
•  een snufje zout
•  handje walnoten (waarvan 3 stuks om te garneren)
•  3 dadels

Hoe maak je de havermout uit de oven?

1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.  Doe de havermout met de amandelmelk in een kom.
3.  Rasp de peer boven de kom.
4.  Snijd de dadels in kleine stukjes en doe deze samen met de speculaas- en koekkruiden, zout en de walnoten ook in de kom.
5.  Roer alle ingrediënten door elkaar en giet het in een ovenschaaltje. Garneer op de bovenkant met de drie walnoten.
6.  Vervolgens 20 minuten in de oven en dan genieten maar!

Dit ontbijtje kun je natuurlijk maken zoals jij hem het liefste eet. Dus bijvoorbeeld met appel, rozijnen en kaneel. Of met banaan en wat cacao. Gewoon proberen…



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *