Courgettesoep met zoete aardappel

Courgettesoep met zoete aardappel

Soms heb je nog wat spullen in huis liggen die op moeten. Meestal een beetje experimenteren en de dingen bij elkaar gooien. Laatst had ik bijvoorbeeld nog wat courgette en zoete aardappel in huis. Ik besloot er samen met wat andere ingrediënten een soepje mee te maken. En wat bleek, een prima combinatie! Dus ik wil het receptje graag met jullie delen. Ik heb het trouwens gemaakt met gele courgettes. Maar ik denk dat je het dus ook prima kunt maken met de groene. Voordeel van de gele is namelijk wel dat je een heel mooi kleurtje aan je courgettesoep krijgt!


Wat heb je nodig voor de courgettesoep? (+/- 4 personen)

•  2 gele courgettes
•  zoete aardappel (+/- 180 gram)
•  1 ui
•  1 à 2 teentjes knoflook
•  2 eetl olijfolie
•  1 liter groentebouillon (van tablet)
•  125 ml kokosmelk
•  garnering: geraspte kokos, lenteui en pompoenpitten

 

courgettesoep met zoete aardappel

 

Hoe maak je de courgettesoep?

1.  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de courgette in stukjes.
2.  Snipper vervolgens de ui. Snijd de knoflook fijn.
3.  Verhit de olie in een soeppan. Voeg de knoflook en uitjes toe en fruit de uitjes tot ze glazig zien.
4.  Voeg de courgette en zoete aardappel ook toe en bak deze zo’n 3 minuutjes mee. Zorg dat het niet te hard gaat. Voeg wanneer nodig nog wat olie toe.
5.  Schenk de bouillon erbij, breng het aan de kook en laat het daarna 10 minuten zachtjes doorkoken.
6.  Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm nog even.
7.  Pureer de soep glad. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met wat geraspte kokos, lenteui en pompoenpitten.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *