Pesto van munt en basilicum

Pesto van munt en basilicum

Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan naar Italië! Ze hebben daar zulke heerlijke pasta’s. Ook thuis maak ik regelmatig een pastaatje. Niks lekkerder om daar dan een zelfgemaakte pesto bij te maken. We kennen natuurlijk allemaal wel de variant met basilicum. Maar voor een frissere smaak maak ik er ook graag eentje met munt! Vooral heerlijk op de wat warmere dagen. Deze is naast een pasta bijvoorbeeld ook prima te combineren met een lichte couscoussalade. Bovendien is het super simpel om te maken! Zelf lust ik geen kaas, maar mocht je dit wel graag in je pesto hebben, dan kun je nog zo’n 30 gram parmezaan er aan toevoegen. Is het iets aan de dikke kant, voeg dan nog wat extra olijfolie toe om het wat smeuïger te maken.

 

Wat heb je nodig voor de pesto? (voor +/- 4 personen)

•  2 handjes munt
•  2 handjes basilicum
•  30 gram pijnboompitten
•  2 teentjes knoflook
•  100 ml olijfolie (extra vierge)
•  peper & zout naar smaak

 

basilicum munt pestoHoe maak je de pesto?

1.  Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan zonder olie.
2.  Pel ondertussen de knoflookteentjes. Doe deze samen met de basilicum, munt, en olie in een blender en mix het geheel tot een gladde structuur.
3.  Voeg daarna de pijnboompitten toe en pureer ze nog even kort mee. Hierdoor heb je nog wat ‘bite’ in je pesto.
4.  Maak als laatste af met wat peper & zout naar smaak.

 

Dus mocht je graag een pesto door je pasta willen, dan weet je nu dat het prima zelf te maken is. Geen potje uit de supermarkt meer nodig. Maar gewoon met lekkere ingrediënten en zonder toevoegingen. En zeg nou eerlijk, heel erg moeilijk was het niet toch?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *