Chocolade havermoutrepen met noten en dadels

Chocolade havermoutrepen met noten en dadels

Chocolade, i love it!! Heerlijk. Bij mij thuis in de kast is er ook bijna altijd wel een reep chocolade te vinden. Vroeger at ik het liefste witte of melkchocolade. Nu ik minder suiker eet gaat mijn voorkeur meer uit naar melk- of pure chocolade. Hierbij, vooral bij puur, proef je veel beter de echte cacaosmaak. Tegenwoordig eet ik zelfs extra pure chocolade van 85%. Naast een reep uit de winkel maak ik ook weleens onderstaande chocolade havermoutrepen. Deze kun je combineren met andere lekkere vulling zoals amandelen, hazelnoten, pompoenpitten, gedroogd fruit, cranberry’s… Ach genoeg gezond lekkers wat ook gelijk zorgt voor een voldaan gevoel. Zodat je niet gelijk door blijft snaaien aan je chocolade. De repen zijn trouwens ook nog eens super makkelijk te maken. Er komt geen oven aan te pas. Het enige dat je nodig hebt is een steelpannetje en je koelkast. Oké en wat geduld. Je repen moeten namelijk wel even in de koeling voordat je ervan kunt genieten.

Wat heb je nodig voor de chocolade havermoutrepen?

• 150 gram pure chocolade (minimaal 70%)
• 50 gram kokosolie
• 1 eetl. honing
• 75 gram grove havervlokken
• 75 gram ongezouten gemengde noten (in grove stukken)
• 75 gram dadels (in grove stukken)

Hoe maak je de chocolade havermoutrepen?

1.  Snijd de chocolade in stukken en doe deze in een steelpannetje.
2.  Voeg aan de chocolade vervolgens ook de honing en de kokosolie toe.
3.  Nu is het tijd om de chocolade langzaam op laag vuur te verhitten. Zorg ervoor dat alles smelt en blijf het zachtjes doorroeren.
4.  Terwijl je de chocolade met de honing en kokosolie smelt verhit je een koekenpan. Gebruik hierbij geen boter of olie. Rooster in deze pan lichtjes de havermout. Let er op dat je het goed blijft doorroeren en de havermout niet verbrand. Door het roosteren wordt de havermout wat knapperiger. Wat zorgt voor meer bite in je reep.
5.  Als de chocolade gesmolten is roer je de havermout, gemengde noten en de dadels er goed doorheen.
6.  Bekleed een bakvorm (ongeveer 15 x 20 centimeter) met bakpapier. Vervolgens schep je hierin je chocolademengsel. Druk het mengsel goed aan.
7.  Als laatste zet je de bakvorm in de koelkast voor minstens 4 uur. Hierdoor kan het goed uitharden. Daarna kun je lekker genieten van je reepje chocolade!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *