Zoete aardappel friet met rode peper en tijm

Zoete aardappel friet met rode peper en tijm

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben gek op patatjes! Heerlijk met een beetje mayo of pindasaus. Jullie ook? Maar dit is nou niet echt een gezonde snack. Wat ik daarom nog weleens wil maken bij mijn avondeten is zoete aardappel friet. Heb jij deze al eens gemaakt? Je hoeft ze niet te frituren, maar maakt ze in de oven. Vooral de combinatie met wat rode peper en tijm vind ik erg lekker. Hieronder lees je hoe je het kunt maken. Zeker niet moeilijk, wel gezond!

Wat heb je nodig voor de zoete aardappel friet? (2 personen)

•  een halve kilo zoete aardappelen
•  2 el. olijfolie
•  1 rode peper
•  een paar takjes verse tijm
•  zeezout

Hoe maak je de zoete aardappel friet?

1.  Verwarm de oven voor op 220 graden.
2.  Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
3.  Maak de peper schoon, verwijderen de zaadlijsten. Snijd de peper daarna in kleine stukjes.
4.  Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Vervolgens kun je de aardappelen hierop leggen. Meng met je handen de olijfolie door de aardappels.
5.  Strooi de pepertjes over de aardappelen. Daarna kunnen de ze in de oven!
6.  Bak de friet in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Schep om de 10 minuten de frietjes even om.
7.  Als de frietjes klaar zijn kun je serveren. Doe er als laatste lekker nog wat verse tijm en zeezout over.

Ps. De zoete aardappel friet is niet zo krokant als echte patat. Maar dat maakt de smaak er zeker niet minder om. Eet lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *