Gezonde chocolademousse; met banaan en avocado

Gezonde chocolademousse; met banaan en avocado

Ik eet het niet zo heel vaak, een toetje na het eten. Sterker nog, bijna alleen maar als ik uit eten ben. Vroeger thuis was het vaste prik. Altijd wel een schaaltje yoghurt of vla na de maaltijd. Maar voor deze gezonde chocolademousse maak ik graag een uitzondering! Het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Namelijk een banaan, cacaopoeder en… een avocado. Ja die laatste had je misschien niet verwacht in een toetje. Maar je proeft het amper en het maakt het wel heerlijk smeuïg. Gewoon een keertje proberen dus.

Wat heb je nodig voor deze gezonde chocolademousse? (voor 1 à 2 personen)

•  1 banaan
•  1 avocado
•  3 eetl. cacaopoeder
•  optioneel: fruit voor garnering

Hoe maak je deze gezonde chocolademousse?

1.  Doe de gepelde banaan samen met de geschilde avocado en het cacaopoeder in een keukenmachine. Maak er vervolgens een gladde mousse van.
2.  Schep de mousse in 2 glazen en zet in de koelkast om koud te laten worden. Hierdoor stijft de mousse nog iets op. En het smaakt beter.
3.  Optioneel kun je de mousse nog garneren met wat fruit, kokos of wat je er lekker bij lijkt.

Dit recept is voor 2 personen. Maar is wel afhankelijk van de grootte van je banaan en avocado. Mocht je het iets te weinig vinden kun je de hoeveelheden uiteraard aanpassen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *