Fudge van chocolade – gezondere variant

Fudge van chocolade – gezondere variant

Ik ben gek op chocolade! Heerlijk vind ik het. Ik heb dan ook altijd wel een reep chocolade in huis. Het kon daarom dus ook niet uitblijven dat er een recept met chocolade op de website zou komen. En geloof me, er zullen er vast meer volgen! Ik hoop dat jullie mijn passie voor chocolade delen. Zo ja dan zul je het recept voor deze fudge van chocolade ook heerlijk vinden! En het mooie is, het is nog redelijk guilt-free. Dit mede door het gebruik van extra pure chocolade en agavesiroop. Ik eet deze fudge in ieder geval zonder schuldgevoel. Maar het smaakt wel als een heerlijke ‘slechte’ fudge. Win-win situatie dus. Hieronder het recept. Het is naast lekker ook nog eens heel gemakkelijk te maken! Je hoeft het niet eens te bakken. De koelkast doet het werk voor je!

Wat heb je nodig voor de fudge?

•  20 gram dadels
•  60 gram kokosolie
•  60 gram pure chocolade (ik nam 85%)
•  2 eetlepels cacao
•  1 eetlepel agavesiroop
•  2 eetlepels notenpasta
•  50 gram gemengde noten

chocolade fudge ingrediëntenHoe maak je de fudge?

1.  Maal de dadels fijn in een keukenmachine.
2.  Bekleed een schaal/bakje (+/- 10 x 15 cm) met bakpapier.
3.  Verwarm de chocolade au bain-marie.
4.  Verwarm in een pan de kokosolie tot het gesmolten is.
5.  Voeg aan de kokosolie de cacao, agavesiroop en de notenpasta toe. Roer dit daarna door elkaar tot een gladde massa.
6.  Voeg het kokosolie-mengsel vervolgens toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door. Meng daarna de noten en dadels erdoor.
7.  Giet het mengsel in de schaal. Daarna kan het in de koelkast.

 

Nu is het een kwestie van geduld… De fudge moet namelijk goed opstijven voordat je het kunt eten. Het duurt zo ongeveer 3 uur. Mocht je écht niet zo lang kunnen wachten, kun je het ook in de vriezer zetten.

Eenmaal ‘hard’ geworden kun je de fudge in stukken snijden. Bewaar het in de koelkast. Mocht je een stukje willen, eet het dan redelijk snel nadat je het uit de koelkast hebt gehaald. Anders kan het weer wat zacht worden. Maarja snel opeten lijkt me niet zo’n probleem. Geniet ervan!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *