Kwarkcake met appel en rabarber

Kwarkcake met appel en rabarber

Altijd lekker, een plakje vers gebakken cake. Of desnoods een cake uit de supermarkt. Maar, niet zo gezond. Echter vaak vol van suikers en witmeel. Ingrediënten die je beter kunt vermijden als je gezond wilt doen. Maar er zijn alternatieven! Zo kun je bijvoorbeeld een bananenbrood maken of deze kwarkcake. Erg lekker en een verantwoorde snack.


Wat heb je nodig voor de kwarkcake?

•  250 gram volle kwark
•  250 gram speltmeel
•  2 eieren
•  2 stengels rabarber
•  1 appel
•  1 geprakte banaan
•  1/2 tl. citroensap
•  1 tl. kaneel
•  (optioneel) vanillepoeder naar smaak
•  snuf zout
•  8 gram bakpoeder
•  2 eetl. agavesiroop

 

appel-rabarber kwarkcake

 

Hoe maak je de kwarkcake?

1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.  Meng de kwark, speltmeel en eieren in een mengkom.
3.  Snijd de appel in stukjes en prak de banaan. Voeg deze toe in de mengkom.
4.  Voeg daarna het citroensap, kaneel, vanillepoeder, zout, bakpoeder en agavesiroop toe.
5.  Vet een cakeblik in en doe het beslag erin.
6.  Snijd 3 stukken rabarber op lengte van de cake en leg die op de bovenkant van de cake.
7.  Bak de cake daarna in 50 à 55 minuten af in de oven.

Nadat het afgekoeld is kun je plakken snijden. Ik vries zelf vaak de plakken per stuk in (vershoudfolie of plastic zakje). Zo kun je makkelijk een stukje eruit halen als tussendoortje. Eet lekker!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *