Wrap met gehakt en zelfgemaakte knoflooksaus

Wrap met gehakt en zelfgemaakte knoflooksaus

Vandaag een receptje waar je me dus echt blij mee kunt maken. Een heerlijke wrap met gehakt. Niet Mexicaans, maar met een mediterraans tintje. De knoflooksaus die erbij zit maken we uiteraard zelf. Véél lekkerder! Verder veel komkommer, cherrytomaatjes en rode ui erbij. Als extraatje ook nog verse munt, dit geeft het een heerlijk fris smaakje. Door ook te kiezen voor volkoren wraps, maak je dit gerechtje nog gezonder.

Wat heb je nodig voor de wrap met gehakt? (2 stuks)

•  2 volkoren wraps (medium)
•  100 gram rundergehakt
•  1 kleine rode ui
•  6 cherrytomaatjes
•  stuk komkommer (10 cm)
•  4 eetl. kwark
•  1 teentje knoflook
•  1 tl. citroensap
•  3 takjes verse munt
•  peper en zout
•  kleine tl. sambal

Hoe maak je de wrap met gehakt?

1.  Ten eerste start je met het snijden van je ui (in dunne halve ringen), cherrytomaatjes (in plakjes) en 2/3 van de komkommer (in dunne halve maantjes).
2.  Breng vervolgens het gehakt in een mengkom op smaak met peper, zout en de sambal. Draai er vervolgens 6 balletjes van en druk deze een beetje plat.
3.  Verwarm een koekenpan en braad hierin (zonder boter/olie) in ongeveer 5 minuten de balletjes gaar.
4.  Maak ondertussen je saus. Doe de kwark in een kommetje. Knijp met een knoflookpers de knoflook en de 1/3 komkommer uit boven het kommetje. Snijd de blaadjes van 2 takjes munt in reepjes en doe deze ook bij de kwark. Als laatste nog het citroensap en wat peper en zout om op smaak te maken.
5.  Verwarm in een droge koekenpan in een paar seconden je wraps.
6.  Tijd om je wrap te vullen! Leg de groenten erop, balletjes en saus erbij. Als laatste nog een takje munt snijden om mee te garneren. Dichtrollen en smullen maar!

Mocht je ze handig willen eten, rol ze dan in wat aluminiumfolie, dan blijven ze goed dicht gerold.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *