Paddestoelensoep met spekjes en peterselie
Heb je dat ook? Dat je met dit weer lekker warme en knusse gerechtjes wilt eten? Ingrediënten die ik graag gebruik als de herfst is aangebroken, zijn bijvoorbeeld champignons en paddestoelen. Naast de lekkere smaak van paddestoelen vind ik ze er ook nog eens heel mooi uitzien! Allemaal verschillende vormen en mooie kleuren. Dit keer maak ik met de paddestoelen een paddestoelensoep. Door het toevoegen van wat crème fraîche krijg je een lekker romig soepje. Ook nog wat spekjes erdoor voor een lekkere ‘bite’!
Wat heb je nodig voor deze paddestoelensoep?
• 150 gr paddestoelen
• 150 gr kastanjechampignons
• 75 gr spekreepjes
• 2 eetl. olijfolie
• 2 sjalotjes
• 1 teentje knoflook
• 3 eetl crème fraîche
• 1 eetl bloem
• 2 tabletten kippenbouillon
• wat peterselie (voor garnering)
Hoe maak je de paddestoelensoep?
1. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
2. Doe de spekreepjes in een pan (zonder boter) en bak deze uit.
3. Doe 1 eetl. olijfolie in een grote pan. Snipper de sjalot en doe deze in de pan. Pers hier vervolgens de knoflook boven uit.
4. Fruit de ui en knoflook glazig.
5. Voeg daarna 1 eetl. olijfolie toe en bak de paddestoelen en champignons 5 minuten op middelhoog vuur.
6. Roer vervolgens de bloem en crème fraîche door het paddestoelenmengsel.
7. Voeg 1 liter water en de 2 bouillontabletten toe en breng het aan de kook.
8. Laat de soep daarna nog 10 minuten koken. Spekjes erdoor, wat peterselie erover en klaar is je soep!