Bananenbrood met appel en noten
Heb je al eens bananenbrood gemaakt? Dat moet je namelijk zeker eens doen! Een ideaal gezond maar ook lekker zoet tussendoortje. Je kunt er zelfs mee ontbijten. Het is makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik maakte er dit keer één met appel en noten. Hieronder het recept!
Wat heb je nodig voor het bananenbrood?
• 3 eieren
• 3 (hele) rijpe bananen
• 150 gram speltmeel
• 1 tl bakpoeder
• scheutje amandelmelk
• 1 grote appel
• 2 handjes rozijnen
• 5 dadels (in stukjes gesneden)
• 1 à 2 handjes gemengde noten
• zout
• kaneel (naar smaak)
Hoe maak je het bananenbrood?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de bananen fijn. Schil de appel en snijd deze in stukjes.
3. Klop de eieren los in een mengkom en meng met het bakpoeder, speltmeel en een scheutje melk tot een glad beslag.
4. Voeg dan de geprakte banaan, de appel, rozijnen, noten en dadels er aan toe. Roer alles goed door elkaar.
5. Breng op smaak met een snufje zout en kaneel. Mocht je een zoetekauw zijn kun je er ook nog wat agavesiroop door doen.
6. Bedek een cakeblik met bakpapier.
7. Doe daarna het beslag in het cakeblik en garneer eventueel met wat noten.
8. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in +/- 45 à 50 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of het gaar is.
Nadat het afgekoeld is kun je plakken snijden. Ik vries zelf vaak de plakken per stuk in (in vershoudfolie of een plastic zakje). Zo kun je makkelijk een stukje eruit halen als tussendoortje. Eet lekker! Mocht je ook nog op zoek zijn naar andere gezonde tussendoortjes. Kijk dan ook eens naar de appel-rabarber-kwarkcake. Ook hierbij kun je eindeloos variëren met je ingrediënten.