Torentje met mango, avocadomousse en garnaaltjes

Torentje met mango, avocadomousse en garnaaltjes

Met de Kerstdagen voor de deur is het tijd voor een feestelijk gerechtje op de blog! Natuurlijk wil je niet al teveel tijd in de keuken kwijt zijn. Dus geloof me, dan is dit je ideale gerechtje. Makkelijk, maar toch feestelijk. En uiteraard lekker. Je kunt het zoals mij maken met een serveerring. Maar als je die niet hebt kun je het natuurlijk ook gewoon in een leuk glaasje serveren. Hieronder even een korte uitleg met hoe je dit torentje met mango, avocadomousse en garnaaltjes kunt maken.

Wat heb je nodig voor het torentje met mango, avocadomousse en garnaaltjes? (voor 4 personen)

•  1 mango
•  2 avocado’s
•  100 gram garnalen (gekookt en gepeld)
•  1 limoen
•  1 bekertje zure room
•  optioneel: een serveerring

Hoe maak je het torentje met mango, avocadomousse en garnaaltjes?

1.  Was de limoen. Vervolgens rasp je de schil van de limoen en pers je het sap uit.
2.  Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
3.  Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Daarna haal je met een lepel het vruchtvlees eruit.
4.  Doe de avocado in een blender samen met 2 eetlepels zure room en 4 tl. limoensap en maak zo de avocadomousse. Mocht je geen blender hebben kun je natuurlijk ook een staafmixer gebruiken. Breng op smaak met wat peper en zout.
5.  Zet je serveerring op een bord. Verdeel op de onderste laag je mango. Druk dit goed aan zodat het torentje straks mooi stevig is. Vervolgens doe je een laag avocadomousse erop. Garneer als laatste met de garnalen.
6.  Maak met twee theelepels 2 kleine quenelles van zure room bovenop de garnalen.
7.  Garneer het gerechtje als laatste met de limoenrasp en peper.

Klaar is je voorgerechtje! Leuk toch om je Kerstdiner mee te beginnen?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *