Pompoensoep met appel, makkelijk te maken!

Pompoensoep met appel, makkelijk te maken!

Ben jij ook zo gek op pompoen? Je kunt pompoen op vele manieren in een gerecht verwerken. Ook zowel in hartige als zoete gerechten. Dit keer gebruik ik hem bijvoorbeeld om soep mee te maken. Een heerlijke pompoensoep met appel. Door de kruiden krijg je een hartig soepje maar de appel zorgt voor een friszoete tegenhanger. Mocht je houden van een lekker pittig soepje voeg dan wat sambal of cayennepeper toe! Je kunt de soep voordat je hem opdient garneren met wat yoghurt, peterselie en pompoenpitjes.

Wat heb je nodig voor de pompoensoep met appel? (voor 2 personen)

•  1 flespompoen
•  1 friszoete appel (in blokjes)
•  1 ui (grof gesnipperd)
•  1 wortel (in plakjes)
•  1 liter kippenbouillon
•  2 el. olijfolie
•  1 tl. komijn
•  1 tl. gember
•  1 tl. kerrie
•  1/2 tl. paprikapoeder

Hoe maak je de pompoensoep met appel?

1.   Snijd allereerst de pompoen in de lengte doormidden. Haal met een lepel de pitten en het vruchtvlees eruit.
2.  Vervolgens kun je de pompoen in repen snijden en deze hierna weer in kleine blokjes.
3.  Doe 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui totdat hij glazig ziet. Roer er daarna de kruiden doorheen.
4.  Voeg vervolgens de pompoen, wortel en de appel toe en roer dit door het uimengsel.
5.  Giet daarna de bouillon erbij en laat het aan de kook komen. Doe de deksel op de pan en laat het 25 minuten koken. De schil moet zacht zijn.
6.  Als laatste pureer je de soep met een staafmixer of je gebruikt een blender.

Tip!:

Vind je het lastig om een pompoen te snijden? Zorg ten eerste voor een goed scherp mes. Ook helpt het als je de pompoen eerst een paar minuten in kokend water laat liggen. Hierdoor zal de schil iets zachter worden en kun je de pompoen makkelijker snijden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *