Kip-prei-salade broodjes, maar dan gezond

Kip-prei-salade broodjes, maar dan gezond

Je hebt tegenwoordig zoveel keuze in de supermarkt aan salades voor op brood. Zoveel verschillende smaken, light-varianten, borrelsalades. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de smaak bestaat wel. Helaas zitten in al die salades ook nog suikers en veel verkeerde vetten. En dan hebben we het nog niet eens over de E-nummers en gekke toevoegingen. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Mijn ouders maakten thuis vaak zelf een zalmsalade. Ook een kip-prei-salade maakten we weleens zelf. Vandaar daarom nu op de website mijn variant hiervan.

Wat heb je nodig voor de kip-prei-salade?
(beleg voor 2 grote baguettes, 2 personen)

•  200 gram kipfilet
•  1 prei
•  2 stengels bleekselderij
•  1 kippen-bouillonblokje
•  1 teentje knoflook
•  2 afbak-baguettes (250 gram, bij voorkeur geen witbrood)

– voor de saus
•  8 eetl. kwark
•  1 tl. tijm
•  1/2 tl. mosterd
•  1 tl. citroensap
•  1 tl. agavesiroop
•  peper en zout (naar smaak)

Hoe maak je de kip-prei-salade?

1.  Verwarm de oven van tevoren voor en maak het afbakbrood volgens de verpakking.
2.  Maak de kipfilet schoon en doe in zijn geheel in een pan. Kneus het knoflookteentje en doe deze samen met het bouillonblokje in de pan erbij. Schenk daarna water in de pan totdat de kip onder water staat.
3.  Breng het water aan de kook, zet daarna het vuur laag zodat het tegen de kook blijft (af en toe een belletje). Laat het zo 15 min garen.
4.  In de tussentijd kun je mooi de prei en bleekselderij schoonmaken en in plakjes (zo’n 0,5 cm) snijden.
5.  Roer daarna alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
6.  Haal de kip als deze klaar is uit de pan. Doe vervolgens de prei en bleekselderij in het water en laat 4 min koken.
7.  Trek met 2 vorken de kip uit elkaar in stukjes.
8.  Giet de groenten af en meng die vervolgens met de kip en de saus. Klaar is je salade!

Uiteraard kun je de salade bijvoorbeeld ook maken om lekker op een toastje te eten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *