Frittata, een kruising tussen een omelet en pizza

Frittata, een kruising tussen een omelet en pizza

Wil je eens wat anders eten dan aardappels, rijst of pasta? Maak dan een keertje een frittata! Een kruising tussen een omelet en pizza. Je kunt variëren met je ingrediënten. Ik maakte een vegetarische variant, maar je kunt ook chorizo of spekjes toevoegen. Serveer de frittata met een frisse eikenbladsalade.

 

Wat heb je nodig voor de frittata?

•  4 eieren
•  25 ml melk
•  125 gram volle kwark
•  1/2 courgette (+/- 200 gr)
•  1 rode paprika
•  1 rode ui
•  handje diepvries erwtjes (+/- 40 gram)
•  1 a 2 teentjes knoflook
•  10 cherry- of snoeptomaatjes
•  olijfolie
•  1/2 tl dijonmosterd
•  peper en zout
•  peterselie
•  eikenbladslamelange

frittata uit de oven
Hoe maak je de frittata?

1.  Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ovenschaal in met olijfolie.
2.  Klop de eieren vervolgens in een kom los met de melk en kwark. Breng op smaak met de dijonmosterd, peper en zout.
3.  Snijd de ui in halve ringen, de paprika in blokjes en de courgette in halve maantjes (ongeveer 0,5 cm dik).
4.  Halveer de tomaatjes.
5.  Verhit olijfolie in een pan. Knijp de knoflook erboven uit en bak alle groente (m.u.v. de tomaatjes) 5 min.
6.  Doe daarna de groenten in de ovenschaal en giet het eimengsel erover.
7.  Verdeel de tomaatjes met de snijkant naar boven in de ovenschaal.
8.  Bak vervolgens de frittata in 25-30 minuten af net onder het midden van de oven.
9.  Strooi ten slotte de peterselie over de frittata en serveer met eikenbladsla.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *