Baba ganoush, een heerlijke auberginedip

Baba ganoush, een heerlijke auberginedip

Wil je een lekkere gezonde dip hebben? Maak dan eens zelf baba ganoush! Een heerlijke auberginedip met een Mediterraans tintje. Je kunt het bij de borrel eten maar ook onderdeel maken van je lunch of diner. Heerlijk om te dippen met een pitabroodje of platbrood. Het is niet moeilijk om te maken en veel lekkerder dan een versie uit de supermarkt. Dus hoppa, de keuken in en zelf maken!

Wat heb je nodig voor de baba ganoush? (voor 2 à 3 personen)

•  2 aubergines
•  2 teentjes knoflook
•  3 tl. tahin (sesampasta)
•  sap van 1 citroen
•  3 tl. komijnpoeder
•  peper en zout
•  3 el. extra vierge olijfolie
•  cayennepeper
•  een handje verse peterselie (gehakt)

Hoe maak je de baba ganoush?

1.  Zet als eerste de grill van de oven op de middelste stand / of op zo’n 180 graden.
2.  Was daarna de aubergine en prik er rondom gaatjes in met een vork.
3.  Doe aluminiumfolie op de bakplaat, leg je aubergine hierop en schuif de plaat net iets boven het midden in de oven.
4.  Zet de aubergine 20 minuten onder de grill. Blijf het goed in de gaten houden en draai de aubergine geregeld even om. De bedoeling is dat het velletje van de aubergine donkerbruin/zwart zal worden. Daarnaast moet het ook gaan rimpelen. De aubergine zal er uiteindelijk verschrompeld uit gaan zien.
5.  Zet na 20 minuten de grill uit. Laat de aubergine nog eens 20 minuten in de oven staan op 180 graden. Blijf ook nu de aubergine af en toe draaien.
6.  Haal de aubergine uit de oven en laat hem eventjes afkoelen. Snijd hem daarna in de lengte doormidden. Het vruchtvlees is lekker zacht geworden in de oven!
7.  Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe dit vervolgens in een bakje.
8. Pers de knoflook uit boven het vruchtvlees. Voeg ook het citroensap, tahin, komijnpoeder, gehakte peterselie en 2 el. olijfolie toe. Meng alles vervolgens door elkaar met een vork. Prak het hiermee fijn zodat de ergste draden breken.
9.  Breng als laatste op smaak met peper en zout. Zet het vervolgens in de koelkast om af te laten koelen.
10.  Schenk bij het opdienen ter garnering 1 el olijfolie over de baba ganoush, doe er wat peterselie overheen en strooi wat cayennepeper erover.

Klaar is je dip… Eet lekker en dippen maar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *